Belépés
Birsalmával és szőlővel.......


Birsalmával és szőlővel sült csirkecomb

Hozzávalók:

4-5 db csirkecob

2 db birsalma

szőlő



fehér bors

gyömbér

vaj


Elkészítés: A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat...
Fini nagyon-probáld ki!
Csirkepörkölt saszlával és kakastökével

Hozzávalók:
1 bontott, megtisztított csirke
1 kg kakastöke
1 kg saszla szőlő (leszemezve)
2 közepes paradicsom
2 közepes zöldpaprika
2 közepes vöröshagyma
balatoni száraz fehérbor
pirospaprika

bors

A megtisztított és felaprított hagymát, zöldpaprikát - hozzá...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
Bodzalekvár
Bodzalekvár (bogyóból cigány módra)
5 kg érett bogyó, 3 kg cukor, 7 dl víz.
A bodzát megmosom és leszemezem. A vízből és a cukorból szirupot főzök, majd beleteszem a bodzát.
Felteszem főni és lekvársűrűségűre főzöm. Előmelegített üvegekbe teszem, lezárom, majd öt percre fejreállítom.
Ezt követően kidunsztolom. Vadhúsok mellé ugyanolyan finom, mint kenyérre ke...
Bodzaszörp (bogyóból cigány mó
Bodzaszörp (bogyóból cigány módra)
5 kg érett bodzabogyó, 2,5 kg cukor.
A bodzát megmosom, leszemezem, majd 1 liter vízzel és a cukorral kevergetés közben felfőzöm. Mikor a bogyók már szétesnek, kissé hűlbni hagyom, összeturmixolom, majd előmelegített üvegekbe töltöm. Kidunsztolom és hűvös helyen tárolom.

index.hu...
Bodzachutney
Bodzachutney
Fél kg bodza, fél kg magnélküli szőlő, fél kg hagyma, fél kg körte, fél kg szilva, 40 dkg zellergumó, 1,25 dl 20 %-os ecet,
1,25 dl fehérbor, 70 dkg barnacukor, darabka gyömbér, 2 szegfűszeg, só ceyennebors.
A bodzát leszemezem, kevés vízzel negyed óráig főzöm és egy finom szitán áttöröm. A felezett szőlőszemekkel, hagymanegyedekkel, körtecsíkokkal, m...
Homoktövis
A homoktövis az elmúlt két évtizedben hazánkban is egyre divatosabb étrend-kiegészítővé vált, elsősorban az egészséges táplálkozás hívei közt.

Termése valódi vitaminbomba a téli gyümölcsínségben. Ezt északi szomszédaink már évszázadok óta kihasználják, fogyasztják nyersen, kompótnak, szörpnek, lekvárnak.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) (népies nevén homokf...
Receptek vegyesen 2
Prelátus-torta
20 deka cukrot 4 tojás sárgájával, 2 szelet reszelt csokoládéval, fél csomag vaníliás cukorral habosra
keverünk, azután 10 deka darált mandulát, 5 deka darált diót, 2 evőkanál liszttel kevert fél csomag
sütőport és legvégül 4 tojás kemény habját hozzáadunk. Tortasütőben sütjük s kihűlés után 2-3 részre
vágjuk. Töltelék: 14 deka vaj, 14 deka cukor,...
Sajtos saláta
SAJTOS SALÁTA

Hozzávalók:

10 dkg fehér szőlő
10 dkg piros szőlő
1 sárgarépa
1 zeller
10 dkg trapista sajt(ízlés szerint más is lehet)
10 dkg durvára vágott dió

Öntethez:

1 cs.tárkony
6 ek.olaj
3 ek.borecet
2 ek.majonéz

Elkészítés:

A répát és a zellert gyufaszálnyira vágom, a...
Őszi sajtsaláta


Hozzávalók:

* 10 dkg emmentáli sajt
* 10 dkg trappista sajt
* 10 dkg füstölt sajt
* 1 nagy körte
* 1 nagy alma
* 1 fürt nagyszemű szőlő
* 1 marék apróra vágott dió
* 2 evőkanál majonéz...
Fokhagymás Kaviársaláta.
FOKHAGYMÁS KAVIÁRSALÁTA
25 dkg piros, fehér és fekete ribiszke vegyesen (de lehet egyfajta is)
12 db fürjtojás
2 dl majonéz
2 dl tejföl
2 evőkanál frissen reszelt torma
2 kis doboz kaviár
fél citrom leve
3 gerezd fokhagyma
só, cukor, fehér bors ízlés szerint
salátalevelek

A fürjtojásokat keményre főzöm és meghámozom, majd...
Ínyencek Salátája.
ÍNYENCEK SALÁTÁJA

60 dkg jó érett, piros és fehér szőlő vegyesen
15 dkg reszelt rokfort
3 dl tejföl
2 evőkanál nagyon finomra darált dió
1 csokor zöldhagyma, zöldjével együtt
fél dl frissen préselt must (vagy félédes fehér bor)
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fehér bors

A saláta mártásához a tejfölt összekeverem a resz...
A sejtvédő homoktövis
A homoktövis az elmúlt két évtizedben hazánkban is egyre divatosabb étrend-kiegészítővé vált, de szerencsére végre az orvostudomány is felfedezte magának, mert óriási vitamintartalma és komoly gyógyhatása felett nem lehet szemet hunyni.
Termése valódi vitaminbomba a téli gyümölcsínségben.

Északi szomszédaink már évszázadok óta kihasználják, fogyasztják nyersen, k...
káro(k)gok
Áldom az eszemet, és a meteorológusokat , mert ugye jó előre megjósolták a vihart
és miután szörnyen gyakran igazuk is van, hát ugyancsak felkészültem a cudar időre.
Még a viharos szél és eső előtt kitisztítottam a csatornát, az esővíz fogó hordókat kiékeltem,
minden értékes virágot a terasz alá pakoltam, a palántáimat csak védett helyre ültettem
és csak a fe...
Bodzbogyó lekvár
Bodzalekvár (bogyóból cigány módra)
Bizonyára mindenki látott már cigányokat bodzaszedésből jövet. Vödreik, zsákjaik, tele van a fekete bodzabogyóval, kezüket, ruhájukat megfogta a feketés-lilás bodzalé. Otthon aztán a cigányasszony (a férfi is segít) befőzi a bodzalekvárt. A bodzalekvár elkészítése végül is nem bonyolult, na és persze olcsó (csak a cukrot kell hozzá megvenni)...
Feketeribizli-szörp variációk
Feketeribizli-szörp 1.
Elkészítése: Egy porcelán- vagy üvegtálba összekeverünk 1 kg ribizlit, 6 dl vizet, 1/2 kk. szalicilt és 1 kk. borkősavat. Sűrű szitára öntjük, és nyomkodás nélkül egy napig csepegni hagyjuk. A kifolyt léhez ugyanannyi súlyú kristálycukrot adunk. Ezt is egy napig állni hagyjuk, de többször megkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Üvegekben hűvös helyen tá...
Ribiszkelé
Ribiszkelé
Hozzávalók: Tetszés szerinti mennyiségben piros vagy fekete ribiszke
Elkészítése: A megmosott, és lecsöpögtetett ribiszkét, száráról leszemezem, majd szűrőbe téve újból megmosom. Ha lecsöpögött róla a víz, nyersen szitán áttöröm, és hagyom a levét lecsurogni. Hosszú nyakú üvegekbe töltöm, szorosan ledugaszolom, majd az üvegeket annyi, vízzel teli fazékba á...
Tokajiszőlő-kocka
Tokajiszőlő-kocka
16 db, 60 perc
Hozzávalók: 1 szögletes, 1 cm vékony piskótalap (a készen vásárolható piskóta lapjában kettévágható, ami fölösleges, az a mélyhűtőben tárolható), 50 dkg tehéntúró, 3 dl tejszín, 40 dkg fehér és piros szőlő vegyesen, 15 dkg porcukor, 2 púpozott evőkanál zselatinpor, 1 dl tejföl, 1/2 dl tokaji aszú (vagy egyéb édes fehérbor), 1 zacskó van...
Szőlősaláta
Szőlősaláta
15 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 kg nagy szemű, kevés magvú szőlő, 1 csokor kapor, 1 tormagyökér, ízlés szerint ecet, cukor, só, késhegynyi őrölt fekete bors
A szőlőt leszemezem és megmosom, lecsöpögtetem. Annyi levet, amennyi éppen ellepi a szőlőt, ízesítek ecettel, cukorral, sóval, őrölt borssal, finomra vágott kaporral és felforralom. A szőlős...
Majonézes ribiszkesaláta
Majonézes ribiszkesaláta
15 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 40 dkg piros, fekete, fehér ribiszke (vegyesen, tisztán, leszemezve mérve), 15 dkg juhtúró, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 2 evőkanál frissen reszelt torma, 1 púpozott teáskanál mustár, fél citrom leve, só, cukor és őrölt fehér bors, ízlés szerint, salátalevelek Először elkészítem a mártást. A majonézt simára kever...
1 2 3 
Címkék: Fokhagymás Kaviársaláta, Ínyencek Salátája, SAJTOS SALÁTA, FOKHAGYMÁS KAVIÁRSALÁTA, ÍNYENCEK SALÁTÁJA, sejtvédő homoktövis, húst fűszerezem, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, bodzát megmosom, cukorból szirupot, cukorral kevergetés, bodzát leszemezem, finom szitán, felezett szőlőszemekkel, egészséges táplálkozás, téli gyümölcsínségben, zellert gyufaszálnyira, fürjtojásokat keményre, saláta mártásához, tejfölt összekeverem, cudar időre, viharos szél, esővíz fogó, palántáimat csak, fekete bodzabogyóval, feketés-lilás bodzalé, bodzalekvár elkészítése, cukrot kell, porcelán- vagy, napig csepegni, kifolyt léhez, napig állni, cukor elolvadjon, levét lecsurogni, üvegeket annyi, készen vásárolható, szőlőt leszemezem, majonézt simára, meteorológusokat, gyümölcsínségben, lekvársűrűségűre, vitamintartalma, összeturmixolom, kristálycukrot, ribiszkesaláta, lecsöpögtetett, csirkemellfilé, körtecsíkokkal, bodzaszedésből, kitisztítottam, gyufaszálnyira, szőlőszemekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.